İpek Bilgisayar - İpek Yazılım ve Bilgisayar Hiz.San.Tic.Ltd.Şti.

Renko Grafik

Renko Grafik


Teknik analizde trend göstergeleri ve aşırı alım satım göstergeleri vardır. Trend piyasalarında trend göstergeleri iyi iş yaparken yatay piyasada aşırı alım satım göstergeleri iyi iş yapar. Biz piyasanın trend mi yoksa yatay mı piyasa olduğunu anlarsak aslında teknik göstergelerle para kazanmak kolay. Ama malesef piyasanın trend mi yatay piyasamı olduğunu bir türlü kestiremeyiz. Bu sebeple de o bahsettiğimiz kolay kazancın mümkün olmadığı gibi aksine bu bilinmezlik içinde para kaybetmeniz daha çok olasıdır.

Aslında piyasanın ne tür bir piyasa olduğunu kestirebileceğimiz pek fazla alternatif yok. Bunlardan birincisi herkesin bildiği ADX göstergesidir. Teknik analiz bilgileri arasında ADX'in belli bir seviye altında yatay belli bir seviye üstünde trend piyasası olduğu söylenir. Yani  viop piyasasında ADX(14) 20'nin altında ise yatay 20'nin üstünde ise trend piyasası. Ancak bu yöntemde her zaman işe yaramaz çünkü ADX göstergesinin piyasaya tepkisi yavaş olur ve piyasa değişimlerini geç haber verir.

Piyasanın ne tür bir piyasa olduğunu kestirebileceğiniz diğer yöntem ise bana göre renko grafik yönetimidir. Renko grafik yöntemi normal grafik yönteminden farklı olarak zamana göre değil fiyata göre hareket eder(Yani renko 0,150 puan olan viop piyasasında 0,150 puan aşağı veya yukarı bir hareket olmadan asla yeni bir bar oluşmaz) Buda bize daha sade bir görüş sağlar. Bu yüzden renko grafik kullanımını herkese şiddetle tavsiye ediyorum.

Fiyat barlarını renko grafiğine çeviren göstergeyi indirmek için TIKLA
*Renko grafik çevirici Expert değil indicatordur. Kullanımı daha kolaydır.

Umarım beğenirsiniz...



Google Plus ile Paylaş

Kısaca: Yasin İPEK

Borsa, Forex Teknik Analist

2 Comments: